Vi avslutar samarbetet med vårat CS:GO lag!

Postad av Snarcus den 16 Juni, 2017

Sorgen är kommen, idag står det klart efter veckor av förhandlingar att vi Aim4Fun inte längre kommer att fortsätta med den legendariska femma som formats och älskats i över 1 år. Vi är stolta över hur pass långt vi kommit, inte bara som ett lag utan även som oranisation. Vi lyssnar med en utav grundarna och huvudmännen bakom Aim4Fun, ett ansikte som för många har blivit lite utav det som främst förknippas med Aim4Fun. Han har inte bara levereat oss ett hundratal highlights under dessa månader i CS:GO laget utan han har även varit en viktig figur i organisationens utveckling. Vi pratar såklart om ingen annan än Marcus "Snarcus" Sundman!

Hej Marcus! Jag går rakt på sak, vad ligger egentligen bakom detta beslut?

Hej! Aim4Fun har under detta år växt från att vara en nystartad organisation startad utav oerfarna personer till att bli en utav de mer igenkända oraganisationen inom den svenska CS:GO scenen. Vi är otroligt stolta över vad vi har åstakommit och vill självklart bygga vidare. Man kan säga att vi stod i enorm korsning med vägar att alla håll, frågan vad nu vilken väg som var den bästa utifrån både våran och spelarnas perspektiv. Vi visste att vilket beslut vi än fattade så skulle det innebära tuffa besked och många tårar. Jag tillsammans och Anton valde att gå på en utav de kanske mer riskabla men helt klart lönsamma vägen, att peta hela femman och forma en ny.

Vad fanns det för alternativ?

Alternativen var som sagt många, vi har haft detta uppe på tapeten under en längre tid. Aim4Fun har stått rätt stilla de senaste månaderna och vi har känt att någonting måste hända. Bland annat pratade vi om att starta ett nytt lag, ett lag B det vill säga. Detta för lägga press på utveckling inom den första femman samt utveckla organisationen. Tyvärr såg vi inte detta som ekonomiskt lönsamt, Aim4Fun är idag en för liten organisation och vi ser inte detta som en lösning. Vi pratade även om att byta ut en eller eventuellt 2 utav spelarna, detta hade anbsolut varit en bra lösning ifall vi hade fått det att fungera. Spelarbyten har vi dock inga bra erfarenheter utav, vi har även sett att andra lag har haft problem med detta, det svenska laget Ninjas In Pyjamas för att nämna 1. Det är svårt att hitta en ersättare till den femte spelaren.

Vad händer nu? Lägger ni CS:GO på is tills vidare?

Absolut inte! En stor rekryteringsprocess pågår och vi har kontakt med ett flertal sugna svenska spelare. Vi ser även att spelare som "Friberg" från Ninjas In Pyjamas blir petade, detta är en möjlighet för oss att forma en otroligt stark femma. Jag vill inte säga för mycket men förhandlingar pågår.

Detta är alltså slutet för femman i Aim4fun?

Det vill jag inte säga, chansen att vi ser något gammalt ansikte i laget igen är inte alls omöjligt. Vi har trots allt format några otroliga talanger, det är absolut inte på grund utav talang vi väljer att peta spelarna! Vi har bra resultat från de senaste matcherna, problemet ligger i motivation att utvecklas. Vi siktar inte på att vinna mindre turneringar utan målet är att toppa alla listor, Aim4Fun ska vara bäst.

Vi tackar "Snarcus" för en klarare bild i detta som för många kom som en chock! Anton "Tel1ne Telin kunde tyvärr inte medverka i någon intervju utan det är Marcus som talar för dem båda. Vi har fått kontakt med några utav spelarna men de är rätt tagna utav beskedet och väljer att avstå från en intervju, vilket är förståeligt.

Stort tack för eran tid!

Vi säger alltså tack till följande spelare..

Mattias "MenSoft" Jansson

Robin "Robban" Jansson

Mathias "5upernova" Franzén

Marcus "Snarcus" Sundman

Anton "Tel1ne" Thelin

Samtliga har flyttats från den aktiva femman till en inaktiv.