Billy "Trollaren" Åkesson blir bänkad, Robin "Robban" Jansson ersätter

Postad av Snarcus den 20 april, 2016

Då var det dags för vårat första spelarbyte, Billy "Trollaren" Åkesson blir bänkad på grund av dålig aktivitet och sämre visat intresse för att växa som spelare samt lag.

Ersättare är ett nytt ansikte, Robin "Robban" Jansson börjar direkt att träna med laget och vi hoppas kunna få igång ett bra spel med en gång. Vi har vänt oss till en av våra spelare, ingen mindre än lagkaptenen Mattias "MenSoft" Jansson för att ställa några snabba frågor kring beslutet.

Hur kommer det sig att man väljer att byta ut en spelare så pass snabbt efter uppstart?

Jadu, det var inget lätt beslut men jag och laget kände att vi behövde förändring. Det fungerade inte riktigt med våra träningstider, det kändes inte heller som att alla spelare i laget hade samma mål

När har ni första träningstillfället med Robin "Robban" Jansson

Första träningstillfället med Robin "Robban" Jansson blir redan imorgon! Vi kommer att sätta oss ner och prata ett tag, vi har inte ännu haft tillfälle att göra det ännu så det passar bra att lägga ner en kort tid på att snacka ihop oss i laget

Var det ett beslut som ni tog tillsammans eller var det någon som drev lite extra?

Jaa.. personkemin gick inte ihop hos alla i laget, det har varit på tapeten länge att byta ut en spelare. Det är självklart tråkigt men det är ett seriöst "projekt" det här, vi trattar inte runt

Vi tackar Mattias "MenSoft" Jansson för att han tog sig tid att besvara några kortfattande frågor och vänder oss till en annan spelare.

Vad har du att säga om det här Anton "Tel1ne" Thelin?

Jag tycker att det känns otroligt skönt att vi byter ut en av våra sämre spelare och tar in en av de bättre svenska AWP spelarna just nu. Billy var snygg och trevlig men kunde fan inte panga, han torskade till och med mot Marcus "Snarcus" Sundman på 1v1

Den nya femman

Den nya femman består alltså av följande spelare

Mattias "MenSoft" Jansson

Robin "Robban" Jansson

Mathias "5upernova" Franzén

Marcus "Snarcus" Sundman

Anton "Tel1ne" Thelin

Detta kan vara svaret på fnatic's dominanta spel som under en längre tid nu har vairt svårt att knäcka. Experter menar nu dock på att Aim4Fun har både firepower, mindset, taktiskt spel och smarta individer. Detta menar dem på är den enda lösningen, ett lag som helt enkelt är bättre än fnatic på alla plan.

Jag kontaktade Duncan "Thorin" Shields för en kommentar

I did not predict a change to this lineup considering they've played so well for the past week. I can see why they decided to make the change though, this could be the solution to all the problems they have and I can not do anything else than agree - Billy "Trollareen" haven't performed as well as the others and didn't really have the same potential and dedication. I'm really interested to see what this change will make to the team!

Kortfattat så förstår Duncan "Thorin" Shields varför det skedde en ändring men den var ändå inte för honom väntad. Han är spänd på att se vad denna förändring kommer att visa sig på lagets prestationer.

Robin "Robban" Jansson är ute efter ett nytt headset (det slutade med att han fick ett från lådan till vänster i bild för 29:-)